Waarom en hoe deelnemen ?

De Boekenbende aan Huis is een project dat staat of valt met de medewerking en het enthousiasme van voorlezers. Hoe meer voorlezers, hoe meer kinderen thuis verhalen te horen krijgen. Zo eenvoudig is dat...

Waarom inschrijven als voorlezer?

Maar dit project heeft jou ook heel wat te bieden. Als voorlezer-aan-huis breng jij boeken en verhalen in je gastgezin binnen. Daarmee open je een nieuwe, talige horizon voor de kinderen én hun ouders. En voor jezelf.

De Boekenbende is immers een unieke kans

  • om een echte interculturele ontmoeting te beleven;
  • om de Brusselse onderwijsproblematiek beter te begrijpen;
  • om een Brusselse wijk van binnenuit te leren kennen.

Hoe inschrijven als voorlezer?

Ben je student in opleiding? Dan is het Boekenbendetraject in overleg met je opleiding in grote lijnen al vastgelegd. Ga naar "Aan Huis" en klik op jouw studierichting. Je vindt er alle praktische info.

Ben je leerling uit het middelbaar onderwijs? Dan is de Boekenbende op School iets voor jou.

Ben je geen student maar iemand die dit project een warm hart toe draagt? En kan je je minstens 10 weken na elkaar een uurtje vrijmaken om te gaan voorlezen bij een Brussels gastgezin?
Lees dan verder onder "Extra" wat het project precies inhoudt en in welke Brusselse gemeenten de Boekenbende georganiseerd wordt.


Overtuigd? Schrijf je dan in via het online inschrijvingsformulier. De coördinator van de Boekenbende neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om verdere afspraken te maken.